Zajęcia praktyczne to niewątpliwie najciekawsza, najsmaczniejsza i najprzyjemniejsza forma zdobywania wiedzy i umiejętności przez uczniów Prusa. Uczniowie klasy II TŻ podczas zajęć w ramach przedmiotu procesy technologiczne w gastronomii sporządzili różnorodne klasyczne zakąski serwowane często podczas przyjęć okolicznościowych. Przygotowali m.in.: befsztyk tatarski, tymbaliki, czyli porcjowe galaretki z kurczaka, terrinę drobiową, schab po warszawsku, indyka w maladze, vol-au-venty z pastą chrzanową, koreczki caprese, sałatkę z kurczakiem i sosem czosnkowym. Było smakowicie!

                                                                                                           Marta Kulesza

Ps. Kliknij w zdjęcie, a obejrzysz je w całości :)

IMG_20190514_1111031
IMG_20190514_1112121
IMG_20190514_1112291
IMG_20190514_1112441
IMG_20190514_1113401
IMG_20190514_1114131
IMG_20190514_1121541
IMG_20190514_09391911
IMG_20190520_1341231
IMG_20190520_1358211
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10