Uczniowie Prusa nieustannie są inicjatorami lub uczestnikami różnorodnych ciekawych przedsięwzięć, dzięki którym poszerzają swoją wiedzę oraz kształtują świadomość konsumencką. Tym razem stypendystka programu „Mazowsze – stypendia dla uczniów szkół zawodowych” Justyna Świderska z klasy IV TŻ zorganizowała dla wybranej grupy młodzieży badanie konsumenckie preferencji smakowych, w którym ocenie poddano pięć wybranych napojów alternatywnych dla kawy naturalnej. Wybrana grupa młodzieży oceniała zakodowane próbki napojów oraz wskazywała najlepsze i najgorsze smaki.  Numerem jeden dla młodzieży okazała się yerba mate, zbliżone oceny w badaniu uzyskały kawa z cykorii, kawa żołędziowa oraz kawa Inka z orkiszem bio, natomiast smak kawy orkiszowej nie był akceptowalny dla młodych konsumentów. Zdecydowanie było to interesujące doświadczenie, wśród wielu rozbudzające konsumencką ciekawość.

                                                                                                                              Marta Kulesza, nauczyciel opiekun

DSC022411
DSC022441
DSC022521
DSC022601
DSC022651
DSC022781
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6