20 września 2018r. klasa III kucharz wraz z nauczycielkami przedmiotów gastronomicznych: p. Renatą Prus-Nalewajk i p. Barbarą Grąbczewską, w ramach współpracy z Domem Polonii w Pułtusku, realizowała podstawę programową z tematu: „Sporządzanie kanapek dekoracyjnych, tartinek. Zasady dekoracji i podawania.”

Uczniowie Zespołu Szkół im. B. Prusa przygotowali 2000 tartinek (drobnych kanapek dekoracyjnych na jeden kęs).  Młodzież mogła w praktyce przećwiczyć przygotowanie dużej ilości zakąsek w krótkim czasie. Liczyła się współpraca w grupie i odpowiedni podział zadań.

Przygotowane tartinki cieszyły oko i podniebienie. Sporządzone były z różnego rodzaju pieczywa w kształcie krążków i ozdobnej pasty. Jako elementy dekoracyjne młodzież zastosowała paprykę, oliwki, marynowaną cebulkę, cytrynę, koperek i zieloną pietruszkę.

DSC_0036
DSC_0037
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0044
DSC_0045
DSC_0046
DSC_0048
DSC_0049
DSC_0050
DSC_0051
DSC_0053
DSC_0055
DSC_0058
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14