23 października uczeń klasy III TŻ Yaroslav Hablovskyi wziął udział w półfinale ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2019” organizowanego przez Unilever Polska Sp. z o.o. w Poznaniu. Tematem konkursu było danie główne wegetariańskie z bakłażana oraz dowolnej kaszy. 16 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski podczas konkursu wykonało i zaprezentowało dania według swoich autorskich receptur.
W Jury konkursu zasiedli:
1. Jakub Ignyś – Szef kuchni Hotel Sheraton Poznań,
2. Joanna Ochniak – Organizator konkursu Wielkopolski Kucharz Roku,
3. Andrzej Jakomulski – Szef kuchni Sublima Restaurant,
4. Krystian Szopka – Szef Kuchni The Kitchen Studio Kulinarne,
5. Mirosław Szajkowski – Szef Kuchni Unilever Food Solutions,
6. Piotr Porada – Hotel Arłamów,
7. Sekretarz – Elżbieta Gizińska.
Atmosfera konkursu była wyjątkowa, towarzystwo doborowe, a zapał i zaangażowanie uczestników godny podziwu. Czujemy się wyróżnieni, że mogliśmy stać się częścią tego przedsięwzięcia.
Marta Kulesza