W ramach projektu „Staż i praktyka atutem przyszłego pracownika” i współpracy z Domem Polonii w Pułtusku uczniowie Zespołu Szkół im. B. Prusa mieli niepowtarzalną okazję uczyć się od mistrzów zamkowej sztuki kulinarnej m.in. charakterystycznych dla Domu Polonii dekoracji i sporządzania wykwintnych zakąsek. Pani Małgorzata Sokołowska zdradziła uczniom zasady dekorowania potraw kuchni zamkowej, zwróciła uwagę na jakość surowców stosowanych do dekoracji, zasady przechowywania i trwałość zakąsek. Zdobyta wiedza i umiejętności wpłyną na świadomość konsumencką uczniów oraz z pewnością urozmaicą menu domowych uroczystości. A dla szkoły to okazja do przybliżenia uczniom lokalnego rynku pracy, regionalnych smaków oraz podniesienie jakości i atrakcyjności kształcenia zawodowego.
Koordynator projektu - Anna Kmiołek-Gizara