Uczniowie klas trzecich, kształcący się w zawodzie kucharz, cały czas doskonalą i poznają nowe alternatywne sposoby parzenia kawy. Dzisiaj wykonali kawę w syfonie, nieco dziwnym urządzeniu, które na pierwszy rzut oka bardziej pasuje swoim wyglądem do laboratorium niż do kuchni. Parzenie kawy w syfonie stanowi duże wyzwanie i w Polsce z tą metodą możemy spotkać się zaledwie w kilku miejscach.  

Nasi uczniowie bardzo się zaangażowali i poradzili sobie z tym wyzwaniem naprawdę dobrze, a na poniższych zdjęciach Patryk Podgórski prezentuje krok po kroku sposób wykonania kawy w syfonie.

                                                                                                                                                                                                                               Lidia Przybysz

Ps. Kliknij w zdjęcie, aby wyświetlić je w całości :)

20220406_121106
20220406_121152
20220406_121720
20220406_121759
20220406_122909
20220406_122914
20220406_122917
20220406_123056
20220406_123101
20220406_123136
20220406_123244
20220406_123429
20220406_123806
20220406_123819
20220406_123858
20220406_123906
20220406_123917
20220406_124225
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18