Karnawał w pełni, czyli okres zimowych balów i zabaw rozpoczęty. Na zajęciach praktycznych uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia również dobrze bawili się sporządzając tradycyjne wyroby karnawałowe w wersji FIT. Potrawy karnawałowe kojarzą się najczęściej z potrawami tłustymi, kalorycznymi. Sporządzając zdrowsze wersje tych wyrobów tradycyjną metodę obróbki termicznej smażenie – zamieniliśmy na pieczenie, dzięki temu otrzymaliśmy mniej kaloryczne, ale równie smaczne potrawy. W ramach projektu edukacyjnego „Zdrowe słodkości” w miesiącu styczniu młodzież przygotowała: dietetyczne faworki z pieca, pączki z dodatkiem twarogu, zdrowe oponki serowe i zdrowe pieczone pączki.

Receptury potrzebne do sporządzenia tych słodkości znajdują się na naszej stronie internetowej w kąciku kulinarnym.

                                                                                                                                                          Koordynatorki projektu: Lidia Przybysz i Elżbieta Błaszczyk

Ps. Kliknij w zdjęcie, aby obejrzeć je w całości :)

20220112_104613
20220112_113356
20220112_114035
20220117_101825[1]
IMG_4008
IMG_4011
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6