Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2017/2018:
Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik organizacji reklamy, Technik usług fryzjerskich

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2017/2018: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Kucharz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Od 1 sierpnia 2014 r. do 31 sierpnia  2015 r. Zespół Szkół im. B. Prusa w Partnerstwie z Unią Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego z Warszawy realizuje projekt ,,Nauka zawodu przez praktykę gwarancją sukcesu na rynku pracy” współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Projekt dotyczy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki:

Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach,

Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego

Projekt realizowany jest pod nadzorem Mazowieckiej Jednostki Wdrażania Programów Unijnych.


Dlaczego warto wziąć udział w projekcie.

Udział w projekcie jest niepowtarzalną okazją, by zupełnie bezpłatnie uzupełnić oraz nabyć nowe umiejętności niezbędne aby stać się atrakcyjnym na rynku pracy

  • Nad Twoim doskonaleniem zawodowym będzie czuwać grono specjalistów z różnych dziedzin gastronomii, grafiki komputerowej, malarstwa i rysunku, szefowie kuchni najlepszych hoteli w Polsce
  • Podobne zajęcia kosztowałby Cię kilkanaście tysięcy złotych. TY, dzięki wsparciu Europejskiego Funduszu Społecznego, będziesz mógł/mogła w nich uczestniczyć całkowicie bezpłatnie
  • Zapewniamy w zależności od zajęć: materiały piśmiennicze, odzież ochronną, surowce do ćwiczeń, wynagrodzenie za staż zawodowy u pracodawcy, zwrot kosztów dojazdu do miejsca stażu i wiele innych 
  • Po zakończeniu udziału w Projekcie uzyskasz certyfikaty poświadczające nabycie nowych umiejętności zawodowych (kurs barmański, baristyczny, kiper herbaty, carving) i udział w stażu zawodowym, 
  • Zdobyte certyfikaty ułatwią Ci znalezienie atrakcyjnej pracy, rozpoczęcie własnej działalności, uzyskanie awansu na ścieżce kariery zawodowej.
  • Przez udział w projekcie będziecie mogli:

           - rozwijać kompetencje zawodowe przez odbycie staży zawodowych u pracodawców, udział w warsztatach

              w zależności od kształcenia w zawodzie

               *technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz mogą uczestniczyć w warsztatach kulinarnych carvingu, kursach-                         baristycznym, barmańskim, kipera herbaty

               *technik organizacji reklamy mogą uczestniczyć w warsztatach z rysunku z elementami grafiki komputerowej

           - otrzymać wsparcie w programowaniu i realizacji własnych ścieżk edukacyjnych i zawodowych

 

Obszar realizacji projektu 

Projekt jest przeznaczony dla uczniów kształcący się w zawodach : technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz, technik organizacji reklamy  Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku uczących się w Technikum i Zasadniczej Szkole Zawodowej

 

Uczestnicy projektu 

  • W projekcie weźmie udział 110 osób. Uczestnikami mogą zostać wszyscy chętni uczniowie powyższych kierunków kształcenia Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej
Poprawiony: poniedziałek, 27 października 2014 09:14
 
 
<<  Listopada 2017  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo