Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

23 marca uczniowie klasy II w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych realizowali ćwiczenia programowe „Sporządzanie ciast biszkoptowych, francuskich i półfrancuskich”. Młodzież pracowała pod kierunkiem nauczycielki przedmiotów gastronomicznych p. Lidii Przybysz w ramach przedmiotu procesy technologiczne w gastronomii.

Uczennice: Karolina Chodyna, Klaudia Kopczyńska i Katarzyna Falba, wykonały tort przekładany wiśniami i masą mascarpono-śmietanową. Do dekoracji użyły masy cukrowej, którą same przygotowały z cukru pudru i pianek marshmallow. Z masy wykonały elementy kwiatowe do dekoracji tortu.

Dwie grupy uczniów wykonały ciasta półfrancuskie. Karolina Grabowska i Beata Rzepkowska zrobiły  rogaliki z marmoladą, zaś Łukasz Kiljański, Mateusz Gajowiecki i Dawid Masłowski wykonali rurki, do których przygotowali krem.

Ciasto francuskie wykonali: Daniel Brański, Albert Hałas i Albert Klimczewski. Następnie odpowiednio je pokroili i uformowali z niego trójkąty, do których włożyli nadzienie z jabłek.

Kuszące smakowitym wyglądem efekty pracy uczniów klasy II Tż prezentujemy na poniższych zdjęciach.



 

 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo