Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

W Zespole Szkół im. B. Prusa w Pułtusku, w ramach współpracy z PCK, odbywają się raz w miesiącu warsztaty kulinarne mające na celu wzmocnienie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego najbardziej potrzebujących mieszkańców powiatu pułtuskiego. Zajęcia prowadzone są przez nauczyciela przedmiotów gastronomicznych i języka angielskiego mgr inż. Annę Dubaj. Są to działania towarzyszące Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowane w Podprogramie 2016.

Tematyka warsztatów:

1. Pierogi- tradycyjna polska potrawa.

2. Potrawy włoskie.

3. Skład chemiczny, rodzaje i zastosowanie makaronów w gastronomii.

4. Wypieki świąteczne.

5. Szybkie i smaczne sałatki na każdą okazję.

6. Skład chemiczny mleka i jego wpływ na organizm ludzki.

7. Zastosowanie przetworów owocowych i warzywnych w technologii gastronomicznej.

8. Skład chemiczny rodzaje i zastosowanie ryżu w technologii gastronomicznej.

                                                                                                                                    Anna Dubaj



 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo