Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

9 grudnia w ZS im B. Prusa w Pułtusku odbyły się kolejne warsztaty językowo-kulinarne z udziałem uczniów klasy III Tża i wolontariuszek z Centrum Międzynarodowej Wymiany Młodzieży i Wolontariatu w Pułtusku: Julii, Marie i Tugce.

Tym razem, oprócz wzmocnienia kompetencji językowych uczniów, celem zajęć była promocja polskiej tradycji kulinarnej związanej z Bożym Narodzeniem wśród zagranicznych gości. Uczniowie opracowali przepisy na polskie tradycyjne dania wigilijne, a następnie w grupach poprowadzili w języku angielskim warsztaty z przygotowania dań. Wspólne gotowanie zakończyło się ucztą wigilijną. 

Nad poprawnym przebiegiem zajęć czuwały panie: Barbara Grąbczewska - nauczycielka przedmiotów gastronomicznych oraz Katarzyna Mierzejewska - nauczycielka języka angielskiego.


Poprawiony: środa, 14 grudnia 2016 19:45
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo