Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

30 listopada 2016 r. uczniowie klasy III TŻA i innych klas o profilu gastronomicznym uczestniczyli w wycieczce do Warszawy. Była to wycieczka programowa, której celem było zapoznanie młodzieży z częścią hotelową i zapleczem gastronomicznym „Sheraton Warsaw Hotel”. Z funkcjonowaniem hotelu zapoznała zwiedzających pani Aleksandra Komosińska. O swojej pracy bardzo ciekawie opowiadał szef kuchni „Sheraton Warsaw Hotel” pan Marcin Sasin - specjalista kuchni azjatyckiej.

Uczniowie mieli okazję obejrzeć sale konferencyjne, restauracje, siłownię, pokoje i apartamenty hotelowe, w których mieszkali bardzo dostojni goście ze świata artystycznego, polityki i biznesu. Uczestnicy wycieczki zwiedzili również Zamek Królewski i spacerowali po Starym Mieście. Po całodziennym, intensywnym zwiedzaniu, ostatnim punktem wycieczki był posiłek w Centrum Handlowym „Arkadia” i powrót do domu.

Opiekę nad młodzieżą sprawowały: wicedyrektor Anna Balcerowska i wychowawczyni klasy III TŻA Barbara Grąbczewska.



 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo