Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

18 listopada 2016 r. w ZS im. B. Prusa odbyły sie kolejne warsztaty językowo-kulinarne z udziałem wolontariuszek: Angelici Camargo (Kolumbia), Julii Carre (Francja), Marii Reynaud (Francja) i Tuqce Silka (Turcja).

Tym razem w warsztatach wzięła udział kasa III Tża, realizująca temat „Kuchnie różnych narodów świata”. W czasie zajęć prowadzonych w języku angielskim, uczniowie zostali podzielenie na cztery zespoły, z których każdy przygotował dania charakterystyczne dla kuchni francuskiej, kolumbijskiej i tureckiej. 

Nad prawidłowym przebiegiem zajęć czuwała nauczycielka przedmiotów gastronomicznych p. Barbara Grąbczewska. Warsztaty zorganizowała nauczycielka języka angielskiego pani Katarzyna Mierzejewska wraz ze Stowarzyszeniem Centrum Wymiany Międzynarodowej Młodzieży i Wolontariatu w Pułtusku.



Poprawiony: poniedziałek, 21 listopada 2016 11:02
 
 
<<  Marca 2025  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo