Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Uczniowie kl. V Szkoły Podstawowej nr 3 w Pułtusku 17 i 18 lutego  uczestniczyli w Warsztatach Zdrowego Żywienia, gdzie po kilku słowach wstępu o zdrowym żywieniu wspólnie z uczniami klasy II B i III Technikum o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali potrawy. Przyrządzili pizzę z mąki orkiszowej, makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym oraz słodkie babeczki z ciasta szpinakowego. Wszystkie potrawy są bardzo lubiane przez dzieci i młodzież. Celem warsztatów było pokazanie w jaki sposób można przygotować lubiane potrawy tak, aby były zdrowe, mało kaloryczne i nadal smaczne.



Poprawiony: środa, 24 lutego 2016 08:07
 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo