Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Tegoroczne ferie uczniowie klasy II Technik żywienia rozpoczęli wyjazdem na miesięczną praktykę zawodową do Włoch. Wraz z nimi na szkolenie wyjechały również nauczycielki kształcące w zawodach związanych z gastronomią tj. Anna Balcerowska, Anna Kmiołek-Gizara, Barbara Grąbczewska,  Anna Dubaj. Podróż rozpoczęła się na lotnisku w Modlinie, skąd grupa wyleciała Beingem 737 linii Ryanair do Rzymu. Na lotnisko Ciampino w Rzymie przybyli 31.01.2016 po południu, skąd udali się do San Martino do gospodarstwa ekologicznego Fattoria Biologica Patrice, prowadzonego przez Alexandrę Krzyżewską Nicolas i Patrica Nicolasa. 50 hektarowe gospodarstwo znajduje się w Apeninach 400 m n.p.m. 150 km od Rzymu i zajmuje się produkcją ekologicznej żywności, w tym oliwek, pszenicy, owiec, mąki, pieczywa, oliwy, wina. W trakcie pobytu zarówno nauczycielki jak i uczniowie Zespołu Szkół im. B. Prusa poznawali tajniki kuchni włoskiej i kulturę kraju goszczącego.



 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo