Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

XVIII OGOLNOPOLSKA OLIMPIADA WIEDZY O ŻYWNOŚCI

W dniu 27 listopada 2015 r. w Łomży odbyły się eliminacje okręgowe XVIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Zespół Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku reprezentowały trzy osoby: Małgorzata Klusek i Sebastian Melnicki z klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Paulina Skorupska z klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Olimpiada składała się z części pisemnej i części ustnej. Młodzież musiała wykazać się znajomością zagadnień z zakresu bloku przetwórczego, bloku analitycznego i bloku ekonomicznego. Uczniowie naszej szkoły wykazali się dużą wiedza z tej bardzo rozległej tematyki. Udział w Olimpiadzie Wiedzy o Żywności przyczynił się do poszerzenia i pogłębienia wiedzy z przedmiotów ogólnych i zawodowych oraz umożliwił zdobycie doświadczeń w sytuacji rywalizacji i bycia ocenianym na szczeblu szkolnym i okręgowym. Młodzież do w/w olimpiady przygotowywała Barbara Grąbczewska, która brała udział w pracach Okręgowej Komisji Oceniającej Olimpiady Wiedzy o Żywności w Łomży zarówno na etapie eliminacji pisemnych, jak również stanowiącej finał tego etapu olimpiady części ustnej. 



 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo