Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Zespół Szkół im. B. Prusa w Pułtusku w dniu 4.11.2015 r. gościł uczniów klasy VI z Zespołu Placówek Oświatowych w Obrytem.

W murach Prusa zawitało szesnaścioro uczniów wraz z nauczycielami, którzy w ramach realizowanego programu Propagowanie zdrowego odżywiania i utrwalanie właściwych nawyków żywieniowych, pod czujnym okiem uczniów klasy II TŻb, przygotowywali potrawy wykorzystując surowce nie zawsze lubiane przez dzieci, takie jak: szpinak, jogurt naturalny, owoce mrożone, marchew, jabłka. Warsztaty kulinarne przygotowały nauczycielki przedmiotów gastronomicznych: mgr inż. Anna Kmiołek-Gizara i mgr inż. Barbara Grąbczewska. Szóstoklasiści poznając techniki kulinarne sporządzili tort kanapkowy, kluski szpinakowe, kurczaka w sosie serowo-pieczarkowym, surówkę z marchwi, sok jabłkowo-marchwiowy oraz deser jogurtowo-truskawkowy.

Młodzi adepci gotowali z prawdziwą pasją, a potrawy okazały się niezwykle smaczne. Kto wie, może za klika lat uczniowie z Obrytego zawitają w murach pułtuskiego Zespołu Szkół, by rozwijać zaszczepione podczas zajęć pasje kulinarne. 



 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo