Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2



TERMINY EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE ZAWODOWE W ROKU SZKOLNYM 2010/2011


Informacja dla absolwentów Technikum w zawodzie:

- kucharz

- technik handlowiec

- technik hotelarstwa

- technik żywienia i gospodarstwa domowego

  1. ETAP PISEMNY
    • Termin egzaminu – 13 czerwca 2011 r. ( poniedziałek ) godz. 12.00 czas trwania 120 minut

    • Miejsce egzaminu – sala gimnastyczna Zespołu Szkół im. B. Prusa w Pułtusku

  2. ETAP PRAKTYCZNY
    • Termin egzaminu - 15 czerwca 2011 r. (środa ) godz. 9.00 czas trwania 240 minut

    • Miejsce egzaminu – sala gimnastyczna Zespołu Szkół im. B. Prusa w Pułtusku

  3. DOZWOLONE PRZYBORY

    • Etap pisemny - długopis lub pióro z czarnym tuszem/atramentem,

    • Etap praktyczny - długopis lub pióro z czarnym tuszem/atramentem, kalkulator, ołówek, linijka, gumka

 

Informacja dla uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej

  1. ETAP PISEMNY
    • Termin egzaminu – 13 czerwca 2011 r. ( poniedziałek ) godz. 12.00 czas trwania 120 minut

    • Miejsce egzaminu – aula szkolna Zespołu Szkół im. B. Prusa w Pułtusku

  2. ETAP PRAKTYCZNY
    • Terminy egzaminu - 01-04 lipca 2011 r. - szczegółowy termin; dzień i godzinę egzaminu dla każdego ucznia zamieszczono w gablocie na parterze z bieżącymi ogłoszeniami

    • Ośrodek przeprowadzający etap praktyczny egzaminu

    Zawód sprzedawca: Centrum Kształcenia Praktycznego, 06-300 Przasnysz, ul. Mazowiecka 25,

    tel. (029)7523276

    Zawód kucharz małej gastronomii: Centrum Kształcenia Praktycznego, 06-200 Maków Mazowiecki,

    ul. Mickiewicza 39, tel. (029)7171158

  3. DOZWOLONE PRZYBORY

    • Etap pisemny - długopis lub pióro z czarnym tuszem/atramentem,
    • Etap praktyczny - długopis lub pióro z czarnym tuszem/atramentem.

 

Na egzamin należy stawić się 30 minut przed rozpoczęciem egzaminu z dowodem tożsamości.


Przekazanie przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną dyplomów do szkół:  26 sierpnia 2011 r.


OGÓLNE INFORMACJE O EGZAMINIE ZAWODOWYM

 

  •  Egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe zwany egzaminem zawodowym jest formą oceny poziomu opanowania wiadomości i umiejętności z zakresu danego zawodu, ustalonych w standardach wymagań będących podstawą przeprowadzania egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
  •  Egzamin zawodowy przeprowadzany jest dla absolwentów:
    - zasadniczych szkół zawodowych
    - techników
    - techników uzupełniających
    - szkół policealnych
  • Egzamin zawodowy składa się z dwóch etapów:

    - etapu pisemnego (który składa się z dwóch części: 50 pytań zawodowych i 20 pytań z przedsiębiorczości)

    - etapu praktycznego

  • Etap pisemny egzaminu zawodowego trwa 120 minut i składa się z testu jednokrotnego wyboru (test ABCD - tylko jedna odpowiedz jest poprawna).
  • Etap praktyczny trwa nie krócej niż 180 minut i nie dłużej niż 240 minut (w zależności od zawodu) i polega na napisaniu projektu realizacji prac.
  • Zdający zdał egzamin zawodowy, jeżeli uzyskał:

    • Z etapu pisemnego:
    • - z części pierwszej (50 pytań zawodowych) - co najmniej 25 punktów (50%)
      - z części drugiej (20 pytań z przedsiębiorczości) - co najmniej 6 punktów (30%)

    • Z etapu praktycznego:
    • - co najmniej 75% możliwych do uzyskania punktów.

  •  

    Aby zdać egzamin zawodowy należy otrzymać z każdej części wymaganą ilość punktów (punkty z poszczególnych części nie są w żaden sposób sumowane.)

    Wynik egzaminu zawodowego ustala Okręgowa Komisja Egzaminacyjna. Wynik ten jest ostateczny.

    Absolwent, który zdał egzamin zawodowy, otrzymuje dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe oraz suplement do dyplomu.

Poprawiony: niedziela, 22 maja 2011 19:20
 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo