Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Najlepszym sposobem  przekonania uczniów o słuszności wyboru swojej ścieżki kariery zawodowej są spotkania z ludźmi z branży. Wiele takich działań jest możliwych dzięki funduszom Unii Europejskiej.

Realizacja projektu partnerskiego z Unią Producentów i Przedsiębiorców Przemysłu Mięsnego Nauka przez praktykę gwarancją sukcesu na rynku pracy umożliwia spotkania z ciekawymi ludźmi.

W ramach warsztatów kulinarnych „Systemy jakości w gastronomi” młodzież mogła sporządzać potrawy techniką sous vide (gotowanie w stałej niskiej temperaturze uprzednio zapakowanych próżniowo potraw), poznać sprzęt, a przede wszystkim ocenić organoleptycznie potrawy sporządzone  techniką sous vide.

Warsztaty prowadził Carlos Gonzalez-Tejera i Jacek Maliszewski.

Fotorelacja: Sara Górska



Poprawiony: poniedziałek, 02 lutego 2015 07:56
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo