UWAGA! UWAGA ! UWAGA! UWAGA!
KULINARNY KONKURS BOŻONARODZENIOWY
„Pierogi wigilijne w nowej aranżacji”
Młodzież klas I-III o profilach gastronomicznych od 9 XII 2013 do 16 XII 2013 w ramach zajęć praktycznych, technologii gastronomicznej, procesów technologicznych w gastronomii może uczestniczyć w powyższym konkursie, po uprzednim uzgodnieniu z nauczycielem prowadzącym.
Warunki konkursu:
- Zespoły 2-3 osobowe
- Własne produkty
- Pomysł na pierogi wigilijne w nowej aranżacji + receptura zapisana w Word
- Wykonane max 3 porcje tj. ok 5 pierogów na porcję
- Podanie jednoporcjowe
Podpowiedzi:
- Różne kształty: tradycyjne, okrągłe, kwadratowe, sakiewki, owalne itp.
- Różne farsze: pieczarkowy, makowy, rybny, kapustno - grzybowy itp.
- Różne ciasta: drożdżowe, francuskie, pierogowe itp. również naturalnie barwione
- Różna obróbka cieplna: gotowane, pieczone, smażone
- Różne dodatki: sosy, surówki itp.
Uwolnijcie wyobraźnię, pokażcie, że jesteście kreatywni.
Na najlepszych czekają nagrody. |
Poprawiony: czwartek, 05 grudnia 2013 11:14 |