Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

UWAGA! UWAGA ! UWAGA! UWAGA!

KULINARNY KONKURS BOŻONARODZENIOWY

„Pierogi wigilijne w nowej aranżacji”

Młodzież klas I-III o profilach gastronomicznych od 9 XII 2013 do 16 XII 2013 w ramach zajęć praktycznych, technologii gastronomicznej, procesów technologicznych w gastronomii może uczestniczyć w powyższym konkursie, po uprzednim uzgodnieniu z nauczycielem prowadzącym.

Warunki konkursu:

  • Zespoły 2-3 osobowe
  • Własne produkty
  • Pomysł na pierogi wigilijne w nowej aranżacji + receptura zapisana w Word
  • Wykonane max 3 porcje tj. ok 5 pierogów na porcję
  • Podanie jednoporcjowe

Podpowiedzi:

  • Różne kształty: tradycyjne, okrągłe, kwadratowe, sakiewki, owalne itp.
  • Różne farsze: pieczarkowy, makowy, rybny, kapustno - grzybowy itp.
  • Różne ciasta: drożdżowe, francuskie, pierogowe itp. również naturalnie barwione
  • Różna obróbka cieplna: gotowane, pieczone, smażone
  • Różne dodatki: sosy, surówki itp.

Uwolnijcie wyobraźnię, pokażcie, że jesteście kreatywni.

Na najlepszych czekają nagrody.

Poprawiony: czwartek, 05 grudnia 2013 11:14
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo