Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Uczniowie klasy I tż na zajęciach edukacyjnych - Procesy w technologii gastronomicznej pierwszy raz założyli strój kucharza i rozpoczęli swoją przygodę z gotowaniem. Na początek pod kierunkiem Pań Anny Kmiołek- Gizara i Anny Dubaj wykonywali elementy dekoracyjne z różnych owoców i warzyw. Zanim przygotują pierwsze potrawy muszą wiedzieć, że nieumiejętne podanie może zniszczyć urok nawet najlepszej z nich.

Najpierw „je się oczami”, następnie czuje zapach, a dopiero na końcu smakuje. Dlatego tez estetyczne ozdobienie dania lub udekorowanie półmiska pobudzi apetyt i sprawi, że potrawa będzie chętniej spożywana.




Poprawiony: piątek, 08 listopada 2013 08:13
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo