Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Nasi uczniowie: Karolina Piątkowska i Przemysław Gorczyński uczestniczyli w krajowych eliminacjach do WACS GLOBAL COMPETITION. W dniu 13 kwietnia 2013 r. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie zorganizowało krajowe eliminacje do prestiżowego konkursu kulinarnego WACS GLOBAL COMPETITION. W Polskich eliminacjach skład sędziowski to: Przewodniczący Zenon Chołubowski, Kurt Scheller, Grzegorz Kazubski, Artur Musztyfaga, Piotr Szczygielski.

Konkurs miał wyłonić najlepszego i najbardziej kreatywnego kucharza z Polski, który będzie reprezentował Polskę na konkursie WACS GLOBAL COMPETITION w Budapeszcie.

W trakcie zmagań konkursowych zawodnicy mieli wykonać w ciągu trzech godzin przekąskę, danie główne i deser. Panowały restrykcyjne zasady oceny, liczyła się nie tylko jakość pracy, ale także pomysł, wygląd, zachowanie, czystość.

Do konkursu zgłosiło się osiem ekip kucharzy, mistrzów cenionych w środowisku gastronomicznym, z których do reprezentowania Polski wyłoniono  Rafała Godziemskiego, ze swoim asystentem Przemysławem Putynkowskim.

Tym wspaniałym zmaganiom profesjonalistów mogli przyglądać się, pomagać im, a przede wszystkim czerpać inspiracje, uczniowie tegorocznych klas pierwszych tj. Karolina Piątkowska z klasy I kucharz oraz Przemysław Gorczyński z klasy I technik żywienia i usług gastronomicznych. Zostali oni zaproszeni przez Prezesa OSKKiC Jarosława Uścińskiego, właściciela Restauracji Moonsfera w Centrum Olimpijskim w Warszawie. Ci młodzi ambitni uczniowie z ogromnym zaangażowaniem uczestniczą w wszelkiego rodzaju przedsięwzięciach dających możliwość zdobywania i rozwijania praktycznych umiejętności zawodowych. Tak było i tym razem.

Na stronie papaja. pl ( platforma gastronomiczna) Prezes Zarządu OSSKiC umieścił podziękowanie również dla nich. Jest nam tym bardziej miło, że zostaliśmy docenieni na równi z prestiżową warszawską szkołą.

************

„Kierujemy ogromne podziękowania do wszystkich ekip, które stoczyły zaciętą walkę, prezentując wysoki poziom kulinarny, o zwycięstwie zadecydowały minimalne różnice punktowe. Dziękujemy również partnerom i przybyłej publiczności za wsparcie i gorący doping. Oddzielne podziękowania dla wolontariuszy – uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. B. Prusa w Pułtusku i Zespołu Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie.  

Zwycięzcom życzymy powodzenia podczas eliminacji europejskich, które odbędą się w październiku w Budapeszcie, mamy nadzieję, że w 2014 powalczą w wielkim Finale w Norwegii”.



Poprawiony: środa, 17 kwietnia 2013 08:54
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo