Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

23 marca 2013 r. odbyły się kolejne warsztaty kulinarne w ramach projektu Profesjonalny pracownik gastronomiiTematem spotkania były "Kluchy, kluski i kluseczki"

Warsztaty prowadziły nauczycielki: Anna Wójcik i Anna Sawicka, a uczestniczyła w nich młodzież z klasy 1 i 2 Tż oraz tegoroczny maturzysta Daniel Podlasin, który dzielił się z młodszymi kolegami swoim czteroletnim doświadczeniem zdobytym w murach Prusa. Potrawy przyrządzane w tym dniu są bardzo pracochłone, a ich sporządzenie wymaga dużo czasu, stąd na zajęciach lekcyjnych temat ten realizowany jest w mniejszym zakresie. Warsztaty unijne stały się więc doskonałą okazją do przećwiczenia wielu "kluskowych" potraw – tak lubianych przez większość ludzi.

Oto dania, przyrządzone na zajęciach:

  • Kluski parzone z rosołem

  • Kopytka (ziołowe, zwykłe, z kaszy mannej)

  • Kartacze (z mięsem i serem)

  • Pyzy

  • Chinkali

Ponadto:

Poprawiony: poniedziałek, 25 marca 2013 07:06
 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo