Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

„100 pomysłów na przekąski wielkanocne z jaj”

W tradycji Świąt Wielkanocnych nie może zabraknąć jaj: kurzych, kaczych czy przepiórczych … Wszystkie są bardzo chętnie spożywane, nie tylko ze względu na wysoką wartość odżywczą. 21 marca 2013 dla uczniów Zespołu Szkół im. B. Prusa w Pułtusku odbył się Turniej kulinarny „100 pomysłów na przekąski wielkanocne z jaj”. W konkursie brali udział przedstawiciele klas o profilach Technik Żywienia i Kucharz.

 

Lista uczniów biorących udział w konkursie Kulinarnym

Lp.

Nazwisko i imię

Klasa

1

Piątkowska Karolina

I Kucharz

2

Smoleński Patryk

I Kucharz

3

Tomicki Bartłomiej

I TŻ A

4

Nowakowski Mateusz

I TŻ A

5

Gorczyński Przemysław

I TŻ / TH

6

Arciszewska Izabela

I TŻ / TH

7

Olkowska Anna

II TŻ

8

Nowosielska Ewelina

II TŻ

9

Karolina Kępka

II TŻ

10

Katarzyna Osiecka

II TŻ

11

Miłoszewski Tomasz

III TŻ

12

Linka Karolina

III TŻ

Uczniowie biorący udział w konkursie wykazali się niesamowitą kreatywnością w przygotowaniu dań konkursowych. Obok jaj smażonych w skorupkach, czy faszerowanych w zielonym ogrodzie, były jaja z łososiem, tuńczykiem i krewetkami. Wielkanocne przysmaki z jaj przyrządzone były wyłącznie według pomysłu uczniów, wszystko w dekoracyjnej, świątecznej oprawie.

Jury, w skład którego wchodzili Nauczyciele Przedmiotów Gastronomicznych: pani Zofia Strusińska, pani Barbara Grąbczewska oraz pani Anna Sawicka, oceniło zarówno smak jak i aranżację dań konkursowych na talerzu. Ważna była również technika przygotowywania dań i dobór składników oraz organizacja stanowiska pracy. Zadanie jury było bardzo trudne, ponieważ poziom uczestników był bardzo wysoki i wyrównany. Trzy pierwsze miejsca wyróżnione zostały ciekawymi nagrodami ufundowanymi przez Sklep Intermarche.

I miejsce zajęły Katarzyna Osiecka i Karolina Kępka

II miejsce zajęły Anna Olkowska i Ewelina Nowosielska

III miejsce zajęli Przemysław Gorczyński i Izabela Arciszewska 

Wszystkim uczestnikom konkursu gratulujemy i zachęcamy do dalszego rozwijania pasji kulinarnych!!!




Poprawiony: piątek, 22 marca 2013 20:42
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo