Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Zgotuj sobie sukces 2012/2013

„Zgotuj sobie sukces” to giełda talentów i możliwość zaprezentowania swoich możliwości – mówi Grzegorz Kazubski – szef Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości przy Makro, organizator i inicjator konkursu. Często już na tym etapie otwierają się pierwsze drzwi do kariery zawodowej – dodaje.

W wiosennych eliminacjach do IV edycji konkursu kulinarnego „Zgotuj sobie sukces” udział wzięło 56 zespołów ze szkół o profilu gastronomiczno-hotelarskim z całej Polski. Do półfinału zakwalifikowały się 24 dwuosobowe ekipy, do ścisłego finału ostatecznie zakwalifikowało się 12 dwuosobowych ekip.

W dniu 16.11.2012 r. odbył się finał tego bardzo prestiżowego konkursu, zorganizowanego przez Akademię Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

W finale naszą szkołę reprezentowali Daniel Podlasin i Tomasz Golianek pod opieką p. Anny Sawickiej. Uczestnicy finału musieli przygotować autorskie danie zasadnicze i deser z produktów znajdujących się w tzw. Black Box, które poznają tuż przed rozpoczęciem pracy. Propozycje konkursowe oceniało międzynarodowe jury, które zwracało szczególną uwagę na oryginalność, wygląd i smak dań oraz technikę ich przygotowania.

Drużyna z Zespołu Szkół im. B. Prusa spisała się fantastycznie. Wykazując się wielką kreatywnością, dobrą techniką i zorganizowaniem zakwalifikowała się do ścisłego finału, zajmując ostatecznie zaszczytne 5. miejsce! Jak twierdzi jury konkursowe udział w finale można traktować jako duży sukces.

Konkurs ma już swoją renomę – mówi Grzegorz Kazubski. Z roku na rok coraz więcej młodych adeptów sztuki kulinarnej pragnie zweryfikować swoje umiejętności i wizję tego zawodu. Okazja ku temu jest niepowtarzalna, ponieważ nasz konkurs wyróżnia się między innymi tym, że w jury zasiadają międzynarodowi eksperci. To daje pełną gwarancję obiektywności i bardzo wysokiego poziomu konkursu. Wszystko odbywa się zgodnie ze standardami WACS (World Association of Chefs Societies – Światowe Stowarzyszenie Kucharzy) – dodaje.  

                                                                                                                                                   GRATULUJEMY!



                                                                                                                                                              

Poprawiony: czwartek, 22 listopada 2012 07:51
 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo