Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

W dniu 26 października 2012 r. w Warszawie odbył się finał IV Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska na Mazowszu. Organizatorem konkursu był  Zespół Szkół Spożywczo Gastronomicznych przy ul. Komorskiej w Warszawie oraz Stalgast.

Młodzież szkół gastronomicznych z całej Polski rywalizowała w dwóch kategoriach tj. kelnerskiej i kulinarnej. Zadaniem w kategorii kelnerskiej była m. in. dekantacja i wyserwowanie gościom wina czerwonego, tematem w kategorii kulinarnej była przystawka na ciepło z ryby słodkowodnej i danie główne z żeberek wieprzowych.

Konkurs Kuchnia Polska na Mazowszu jest wyjątkowy, ponieważ w jury pośród znanych szefów kuchni są również nauczyciele. Oceny dokonywano w jury kelnerskim, degustacyjnym i technicznym. Do pracy w jury została zaproszona również nauczycielka z naszej szkoły - pani Anna Kmiołek, która oceniała w jury technicznym przygotowanie stanowiska, organizację oraz profesjonalizm i czystość pracy.



Poprawiony: wtorek, 06 listopada 2012 09:21
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo