Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

W dniu 19 kwietnia 2012 r. w Zespole Szkół Gastonomiczno-Hotelarskich w Warszawie odbyła się IV edycja konkursu „Życie ze smakiem! Piłkarskie przysmaki”. Organizatorem konkursu dla szkół województwa mazowieckiego była Firma KAMIS S.A. i ZSGH.

Zadanie uczestników konkursu polegało na przygotowaniu według własnej inwencji i receptury potrawy charakterystycznej dla wybranego przez siebie kraju w ramach wylosowanej grupy państw.

Pułtusk reprezentował uczeń klasy trzeciej Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa - Tomek Golianek, podopieczny nauczycielki przedmiotów gastronomicznych – mgr inż. Anny Sawickiej. Tomek wylosował i przygotował danie charakterystyczne dla kuchni włoskiej. Były to krewetki po włosku, podane z ryżem, pesto i sałatką capresse.

Jurorami konkursu były osobowości świata kulinarnego: Kurt Scheller, Maciej Wawryniuk, Mirosław Reszczyk, Grzegorz Kazubski, Grzegorz Jakubiakowski i Grzegorz Łapanowski. Tym bardziej cieszy fakt, że Tomek uplasował się tuż za podium, prezentując technikę kulinarną na wysokim poziomie.




Poprawiony: czwartek, 26 kwietnia 2012 18:48
 
 
<<  Września 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo