Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

16 maja w Zespole Szkół im. B. Prusa odbyły się warsztaty kulinarne z udziałem klasy II tż oraz wolontariuszy z Centrum Międzynarodowej Wymiany Młodzieży i Wolontariatu: Sergia (Kolumbia), Gizem (Turcja), Christiny (Czechy) i Lisy (Niemcy).

Uczniowie pracowali w czterech grupach, każda przygotowała potrawy jednego z krajów pochodzenia wolontariuszy. 

Przygotowano:

Grupa kolumbijska - empanadas (pierogi) z mięsem i pieczarkami, guacamole;

Grupa turecka - zupa jogurtowa oraz  karniyarik (bakłażan zapiekany z wołowiną);

Grupa czeska - zupa czosnkowa oraz yemista (pomidory i cukinia nadziewane ryżem);

Grupa niemiecka -Schwarzwälderkirschtorte - czekoladowo wiśniowy tort ze śmietaną.

Warsztaty odbyły się w języku angielskim. Nad przebiegiem zajęć czuwały nauczycielki przedmiotów gastronomicznych: p. Lidia Przybysz i p. Anna Wójcik oraz nauczyciel języka angielskiego p. Katarzyna Mierzejewska.



 

 

Poprawiony: czwartek, 24 maja 2018 09:58
 
 
<<  Kwietnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo