Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Uczniowie klasy III technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w Warsztatach Kulinarnych pt. Jesień w kuchni. Młodzież pod kierunkiem Pani Anny Wójcik przygotowywała potrawy z surowców charakterystycznych dla jesieni, często też zapominanych. Dziś propozycja wykorzystania dyni nie tylko na Hallowenn.

Ciasto  z dynią

Normatyw surowcowy:
- dynia -2 szkl. (startej na tarce)

- cukier 1 szkl.

- jaja 3 szt.

- cynamon 3 łyżeczki

- soda oczyszczona 1 łyżeczka

- cukier waniliowy 1 opakowanie

- mąka 3 szkl.

- olej 1 szkl.


Wykonanie:

1. Jaja ubić z cukrem,

2.Dodać olej, przesiana mąkę, cukier waniliowy, sodę oraz cynamon.

3.Wymieszać mikserem, a potem dodać startą na jarzynowej tarce dynię i delikatnie całość wymieszać łyżką.

4.Ciasto przełożyć do okrągłej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.

5.Piec 50 minut w 180 ̊C.

6.Wystudzone wyjąć z foremki i obficie posypać cukrem pudrem lub polukrować.




 
 
<<  Kwietnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo