„Nowy wymiar edukacji zawodowej”
To projekt współfinansowany
przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Projekt dotyczy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki:
Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach,
Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego
Dlaczego warto wziąć udział w projekcie ?
Udział w projekcie jest niepowtarzalną okazją, by zupełnie bezpłatnie uzupełnić oraz nabyć nowe umiejętności niezbędne aby stać się atrakcyjnym na rynku pracy
- Nad Twoim doskonaleniem zawodowym będzie czuwać grono pedagogów i specjalistów z różnych dziedzin gastronomii
- Podobne zajęcia kosztowałby Cię kilkanaście tysięcy złotych. TY, dzięki wsparciu Europejskiego Funduszu Społecznego, będziesz mógł/mogła w nich uczestniczyć całkowicie bezpłatnie
- Zapewniamy w zależności od zajęć: materiały piśmiennicze, podręczniki, surowce do ćwiczeń i wiele innych pomocy
- Po zakończeniu udziału w Projekcie uzyskasz certyfikaty poświadczające nabycie nowych umiejętności zawodowych (kurs barmański, baristyczny), udział w stażach, zaświadczenia potwierdzające udział w warsztatach gastronomicznych, kursie z informatyki itd.
- Zdobyte certyfikaty i zaświadczenia ułatwią Ci znalezienie atrakcyjnej pracy, rozpoczęcie własnej działalności, uzyskanie awansu na ścieżce kariery zawodowej.
- Przez udział w projekcie będziecie mogli:
- podnieść kompetencje kluczowe z języków obcych (j. niemiecki, j. angielski)
- rozwijać kompetencje zawodowe przez odbycie staży zawodowych u
pracodawców, udział w warsztatach kulinarnych i kursach zawodowych
- otrzymać wsparcie w programowaniu i realizacji własnych ścieżek
edukacyjnych i zawodowych
Obszar realizacji projektu
Projekt jest przeznaczony dla uczniów kierunków gastronomicznych Zespołu Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku uczących się w Technikum i Zasadniczej Szkole Zawodowej
Uczestnicy projektu
- W projekcie weźmie udział 80 osób. Uczestnikami mogą zostać wszyscy chętni uczniowie kierunków gastronomicznych Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej
- Szczegółowe wymagania i sposób doboru uczestników przedstawiono w Regulaminie rekrutacji
|