Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Warsztaty „Gastronomia wczoraj i dziś”, temat: Potrawy z wołowiny.

Wołowina to mięso szlachetne, pożądane w naszej diecie, ale ze względu na cenę rzadko spotykane na stołach młodzieży uczącej się w naszej szkole. Cena tego surowca oraz wydłużający się czas jego przygotowania powoduje ograniczenie w wykorzystaniu mięsa wołowego na ćwiczeniach w ramach zajęć edukacyjnych z technologii żywności. Dzięki Funduszom Unijnym istniała możliwość zapoznania dziewcząt i chłopców z zastosowaniem tego mięsa w gastronomii w szerszym zakresie niż na lekcjach. W dniu 16.01.2012 r. podczas warsztatów, uczennice i uczniowie przygotowywali potrawy z mięsa wołowego, m. in. befsztyk tatarski w wydaniu tradycyjnym i zmodyfikowanym, wołowinę po Tajsku, sztufandę wołową, gulasz po burgundzku, flaki warszawskie itd.



Poprawiony: środa, 21 marca 2012 09:52
 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo