Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

„Gastronomia wczoraj i dziś” to warsztaty w ramach projektu „Profesjonalny pracownik gastronomii”. Ich celem jest ukazanie różnic między kulinariami naszych babć,  a współczesną gastronomią restauracyjną i bankietową.

Warsztaty te obejmują:

-staż u szefa kuchni restauracyjnej

-warsztaty "Nowoczesne techniki kulinarne"

-cykl warsztatów "Gastronomia wczoraj i dziś"

Dziewczęta i chłopcy na cyklicznych spotkaniach będą ćwiczyć umiejętności kulinarne, poznawać nowe trendy w gastronomii. Mamy nadzieję, że dostrzegą różnice między kuchnią naszych babć, a współczesną gastronomią. Na rok szkolny 2011/2012 przewidywane są następujące tematy spotkań kulinarnych w ramach warsztatów "Gastronomia wczoraj i dziś":

-święto jabłka

-potrawy z wołowiny,

-potrawy z grzybów,

-potrawy z ziemniaków,

-potrawy z kaszy,

-desery Europy

Warsztaty "Nowoczesne techniki kulinarne" prowadzone przez współwłaścicielkę Restauracji Moonsfera mieiszczącej się w Centrum Olimpijskim w Warszawie.

Gotowanie, smażenie, duszenie, wędzenie, pieczenie różnych surowców z użyciem nowych technik i specjalistycznego sprzętu gastronomicznego, w tym pieca konwekcyjno-parowego i kuchni indukcyjnych.

Poprawiony: środa, 21 marca 2012 13:15
 
 
<<  Maja 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo