Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kolejny raz w Zespole Szkół im. B. Prusa gościliśmy państwa Renatę i Marka Rybackich, którzy w ramach projektu „Staż i praktyka atutem przyszłego pracownika” poprowadzili warsztaty.

Tematyką zajęć były nowe trendy w gastronomii. Uczniowie przygotowywali dania kuchni bankietowej i uczyli się nowoczesnych aranżacji na talerzu. Niezwykłym doświadczeniem była praca z ciekłym azotem, który wrze w temperaturze minus 195oC.

Dzięki zastosowaniu ciekłego azotu młodzież przygotowała szybkie lody i sorbety np. z soków owocowych, a także zamrażała rozetki bitej śmietanki, które bezpośrednio po spożyciu powodowały „efekt smoka”.

                                                                                                  Koordynator projektu - Anna Kmiołek-Gizara




Poprawiony: środa, 12 czerwca 2019 06:38
 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo