Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Współpraca z rynkiem pracy to ważny element kształcenia zawodowego kadr dla rynku pracy w Zespole Szkół im. B. Prusa. Dzięki współpracy szkoły z lokalnymi pracodawcami, przedsiębiorcami uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mogą uczestniczyć w Warsztatach oceny jakości. Warsztaty prowadzone są m.in. przez Sławomira Białczaka właściciela piekarni Białczak, Marzenę Karkowską Dyrektor Zakładu Mięsnego Lenarcik w Gotardach. W ramach spotkań z pracodawcami uczniowie dowiedzieli się jak odbywa się proces technologiczny produkcji żywności w naszych lokalnych firmach, jak rozpoznawać produkt dobrej jakości, jakie działania podejmują producenci żywności, aby zapewnić najwyższą jakość swoich wyrobów. Lekcje z lokalnymi producentami żywności to najlepsza forma kształcenia zawodowego oraz kształtowanie świadomości konsumenckiej.

                                                                                       Koordynator projektu Anna Kmiołek-Gizara





Poprawiony: piątek, 01 marca 2019 09:23
 
 
<<  Maja 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo