Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Młodzież Zespołu Szkół im. B. Prusa kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych na przedmiotach zawodowych zdobywa wiedzę na temat cech towaroznawczych serów i ich zastosowania w produkcji tradycyjnych potraw. Nie każdy jednak wie, jak naprawdę wygląda proces produkcji sera.

Grupa uczniów uczestnicząca w warsztatach współfinansowanych z Unii Europejskiej miała możliwość zapoznać się z technologią produkcji serów oraz samodzielnie przygotować sery z dodatkiem ziół i warzyw m.in. czarnuszki, tymianku, papryki, suszonych pomidorów. Podczas spotkania uczniowie degustowali i poznali tajniki produkcji jogurtu domowym sposobem. W świat tajników serowarstwa wprowadziła Pani Agnieszka Żurawska z „Fundacji Maryjkowo” z Wielgolasu. Dziękujemy za pyszne i zdrowe warsztaty.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    Koordynator projektu Anna Kmiołek-Gizara



 
 
<<  Grudnia 2024  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo