Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2017/2018:
Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik organizacji reklamy, Technik usług fryzjerskich

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2017/2018: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Kucharz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych pod hasłem „Odkryj swój talent” trwał od 21.11 do24.11.2017. W Zespole Szkół B. Prusa stale odkrywamy talenty zawodowe młodzieży. Od roku 2012 szkoła posiada tytuł „Szkoły odkrywców talentów” nadany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.

W trakcie trwania Tygodnia Umiejętności Zawodowych uczniowie: Grzegorz Bednarz i Oleh Pikhmanets, kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych, przygotowywali potrawy na Ogólnopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2017”. Na podstawie zdjęć przyrządzonych potraw uczniowie zakwalifikowali się do kolejnego etapu konkursu i 8 grudnia zaprezentują swoje umiejętności zawodowe w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie. Wystąpią wśród 12 najlepszych drużyn z całej Polski, tj.: Gdańska, Łodzi, Krakowa, Warszawy, Poznania. Wykonają zakąskę „Roladki z karpia na musie chrzanowym i puree z jabłka i buraka” oraz danie główne "Sakiewski z szynki z serem wędzonym i szpinakiem podane z puree ziemniaczanym z dodatkiem kapusty i grochu oraz z sosem żurawinowym".   

                                                                                           Kierownik szkolenia praktycznego



 

Poprawiony: piątek, 24 listopada 2017 10:46
 
 
<<  Lutego 2018  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo