Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2017/2018:
Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik organizacji reklamy, Technik usług fryzjerskich

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2017/2018: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Kucharz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Nadchodzi lato i na pewno nie będzie brakowało upalnych dni, w które chętnie zjemy coś lekkiego, orzeźwiającego i nie pracochłonnego w wykonaniu. Uczniowie: Joanna Wykowska, Aleksandra Urbaniak, Rafał Kuczyński, Rafał Szurawski, Paweł Archacki proponują desery, które wykonali na zajęciach edukacyjnych z procesów w technologii gastronomicznej.

Koktajl kiwi 6 porcji

Normatyw surowcowy:

  • kiwi 6 szt.
  • Iody waniliowe lub śmietankowe 0,5l
  • sok z jednej limonki
  • kilka listków świeżej mięty

Wykonanie:

1.Obrać kiwi.

2.Kiwi podzielić na mniejsze cząstki, miętę posiekać, dodać sok z limonki, wszystko zmiksować.

3.Dodać lody i ponownie zmiksować.

4.Gotowy koktajl przełożyć do kieliszków do wina lub pucharków, udekorować listkiem mięty, cząstką kiwi lub gałką lodów.

5.Kiwi można zastąpić truskawkami, a smakosze dużej słodyczy moga dosłodzić koktajl cukrem pudrem i jeszcze raz rozmiksować. Spożywac tuż po sporządzeniu.




Poprawiony: poniedziałek, 06 października 2014 11:38
 
 
<<  Września 2017  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo