Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2017/2018:
Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik organizacji reklamy, Technik usług fryzjerskich

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2017/2018: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Kucharz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Z wizytą w Zakładzie Mięsnym Lenarcik

W marcu, uczniowie Zespołu Szkół im. B. Prusa kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych, uczestniczyli w wycieczce do Zakładu Mięsnego Lenarcik w Gotardach.

Dzięki otwartości Pana Sławomira Lenarcika i Pani Dyrektor Marzeny Krakowskiej na edukację konsumentów i propagowanie tematyki zdrowej żywności, młodzież mogła zobaczyć jak funkcjonuje „od środka” zakład produkcyjny przemysłu spożywczego. Podczas wycieczki uczniowie zobaczyli nie tylko rozbiór tusz wieprzowych, wołowych czy produkcję wędlin, ale również układ funkcjonalny i wyposażenie nowoczesnego zakładu. Dowiedzieli się także, jak funkcjonuje system HACCP zapewniający bezpieczeństwo żywności, bo to nie tylko dokumentacja, ale przede wszystkim zasady obowiązujące podczas ruchu pracowników, surowców, wyrobów gotowych.

Serdecznie dziękujemy za możliwość poszerzenia wiedzy o produkcji żywności, pomimo obowiązujących na terenie zakładu rygorystycznych przepisów sanitarnych.

                                                                                         Kierownik szkolenia praktycznego



 
 
<<  Kwietnia 2018  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo