Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2017/2018:
Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik organizacji reklamy, Technik usług fryzjerskich

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2017/2018: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Kucharz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Dietetyka w Prusie

 

Dietetyka to prężnie rozwijająca się dziedzina. Wielu ludzi zaczyna rozsądnie planować swój sposób odżywiania, dbać o zdrowie lub stara się zmienić swoje nawyki żywieniowe tak, aby poprawić stan zdrowia. Wielu też ma choroby dietozależne i potrzebuje porady w doborze spożywanych produktów.

W Zespole Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku, w klasie trzeciej kształcącej się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, realizowana jest innowacja dietetyka. Jest to bardzo ciekawy moduł kształcenia. Młodzież na zajęciach z dietetyki oraz planowania żywienia nabywa umiejętności niezbędnych w pracy doradcy żywieniowego. Układa jadłospisy z pomocą programu Dietetyk, opracowanego przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie; sprawdza gramaturę poszczególnych surowców w układanym jadłospisie; modyfikuje jadłospisy; dokonuje oceny stanu odżywienia ludzi przy użyciu wagi z analizatorem składu masy ciała. Ze względu na duże zainteresowanie tematyką dietetyki na rok szkolny 2018/2019 będzie wznowiony nabór uczniów w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych z innowacją dietetyka.

 

                                                           Kierownik szkolenia praktycznego



Poprawiony: wtorek, 27 marca 2018 09:37
 
 
<<  Kwietnia 2018  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo