Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2017/2018:
Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik organizacji reklamy, Technik usług fryzjerskich

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2017/2018: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Kucharz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

SŁODKIE GRZYBOBRANIE W PRUSIE

Klasa 2 TŻ jest już prawie na półmetku praktycznej nauki zawodu. Na zajęciach edukacyjnych Procesy technologiczne w gastronomii obecnie uczy się wypieku poszczególnych rodzajów ciast.

Podczas sporządzania ciasta półfrancuskiego uczniowie pokazali jak bogaty asortyment wyrobów można z niego uzyskać. Pod czujnym okiem nauczycielki przedmiotów gastronomicznych p. Lidii Przybysz przygotowali:

  • Rurki z ciasta półfrancuskiego śmietanowego z bitą śmietaną
  • Ciastka półfrancuskie serowe
  • Grzybki z ciasta półfrancuskiego śmietanowego
  • Rogaliki z marmoladą z ciasta półfrancuskiego drożdżowego
  • Ciastka półfrancuskie serowe „ślimaczki”

Wykonanie wszystkich wyrobów, szczególnie grzybków, sprawiło uczniom dużą frajdę. Na koniec zajęć odbyła się długo wyczekiwana degustacja.

Różnorodność ciasteczek ilustrują zdjęcia, a po przepisy zapraszamy na stronę internetową szkoły do zakładki „Przepisy kulinarne” i życzymy Smacznego! :)



 
 
<<  Października 2017  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo