W Zespole Szkół im. B. Prusa w Pułtusku odbyła się Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. W eliminacjach szkolnych w bloku tematycznym: gastronomia wzięło udział 16 uczniów, tyle samo w bloku tematycznym technologia żywności. W obu blokach tematycznych uczniowie uczestniczyli w części pisemnej i praktycznej. W części pisemnej rozwiązywali test składający się z 60 zadań zamkniętych zawierających 4 odpowiedzi do wyboru, z których tylko jedna była prawdziwa. W  części praktycznej uczniowie piekli roladę z ciasta biszkoptowego, rozpoznawali przedstawione grzyby, omawiali zasady obróbki wstępnej i cieplnej grzybów oraz przedstawiali możliwości ich wykorzystania do sporządzania potraw, przedstawiali zasady garnierowania potraw, wykonywali dekoracje z rzodkiewek. Szkolna Komisja Konkursowa przy Zespole Szkół im. B. Prusa w Pułtusku, w składzie: Anna Wójcik  - przewodnicząca, Barbara Grąbczewska i Marta Kulesza – członkowie stwierdziła, że laureatami etapu szkolnego zostali w bloku gastronomia: Aneta Kuczyńska i Klaudia Kempczyńska, a w bloku technologia żywności Patrycja Orłowska.

                                                                                                                                                Barbara Grąbczewska