23 października uczeń klasy III TŻ Yaroslav Hablovskyi wziął udział w półfinale ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2019” organizowanego przez Unilever Polska Sp. z o.o. w Poznaniu. Tematem konkursu było danie główne wegetariańskie z bakłażana oraz dowolnej kaszy. 16 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski podczas konkursu wykonało i zaprezentowało dania według swoich autorskich receptur.

W Jury konkursu zasiedli:

1.       Jakub Ignyś – Szef kuchni Hotel Sheraton Poznań,

2.       Joanna Ochniak – Organizator konkursu Wielkopolski Kucharz Roku,

3.       Andrzej Jakomulski – Szef kuchni Sublima Restaurant,

4.       Krystian Szopka – Szef Kuchni The Kitchen Studio Kulinarne,

5.       Mirosław Szajkowski – Szef Kuchni Unilever Food Solutions,

6.       Piotr Porada – Hotel Arłamów,

7.       Sekretarz – Elżbieta Gizińska.

Atmosfera konkursu była wyjątkowa, towarzystwo doborowe, a zapał i zaangażowanie uczestników godny podziwu. Czujemy się wyróżnieni, że mogliśmy stać się częścią tego przedsięwzięcia.

                                                       Marta Kulesza

DSC02554
DSC02558
DSC02564
DSC02566
DSC02572
DSC02581
DSC02586
DSC02594
IMG_4595
IMG_20191022_134123_1
IMG_20191023_121407
IMG_20191023_163738
IMG_20191023_163918
IMG_20191023_163919
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14