12 marca 2019 r. klasa III TŻ w ramach realizacji przedmiotu „Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej” uczestniczyła w spotkaniu z  dietetykiem z Naturhouse panią Małgorzatą Ardecką. Prelegentka przypomniała uczniom zasady zdrowego żywienia, przedstawiła piramidę żywieniową oraz opowiedziała o zasadach, jakimi trzeba się kierować podczas planowania jadłospisów. Zachęcała uczniów do zmiany ich nawyków żywieniowych, żeby przestali pić napoje energetyczne, a przede wszystkim zaczęli regularnie spożywać posiłki i jedli pierwsze śniadanie przed wyjściem z domu. Na koniec uświadomiła młodzież jakie są skutki niewłaściwego odżywiania. Przedstawiła rosnący problem z jakim zmierza się w swojej pracy zawodowej – otyłość wśród dzieci i młodzieży.  

Dziękujemy bardzo pani Małgorzacie Ardeckiej za prelekcje i cenne wskazówki dla młodzieży.

 

                                                                                                              Elżbieta Błaszczyk

IMG_20190312_114800
IMG_20190312_114806
IMG_20190312_114826
IMG_20190312_120522
IMG_20190312_120534
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5