W Zespole Szkół im. B. Prusa w Pułtusku odbyła się Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. W eliminacjach szkolnych w bloku tematycznym gastronomia brało udział 16 uczniów, a w bloku tematycznym technologia żywności 15 uczniów. W obu blokach tematycznych uczniowie uczestniczyli w części pisemnej i praktycznej. W części pisemnej rozwiązywali test składający się z 60 zadań zamkniętych zawierających 4 odpowiedzi do wyboru, z których tylko jedna była prawdziwa. W  części praktycznej uczniowie wykonywali kluski kładzione i przedstawiali możliwości zastosowania ich w gastronomii, rozpoznawali części kulinarne tuszy wieprzowej i omawiali, jakie potrawy można z nich wykonać, przygotowywali nakrycia do następujących zup: zupa dyniowa - krem z groszkiem ptysiowym, barszczyk czerwony z pasztecikami, zupa kalafiorowa, chłodnik i rosół z makaronem. Szkolna Komisja Konkursowa przy Zespole Szkół im. B. Prusa w Pułtusku, w składzie: Anna Zimny  - przewodnicząca, Barbara Grąbczewska i Marta Kulesza – członkowie stwierdziła, że laureatami etapu szkolnego zostały: Joanna Bieńkowska i Dominika Kisiel w bloku gastronomia i Weronika Murawska w bloku technologia żywności.

                                                                                                                                      Barbara Grąbczewska i Marta Kulesza

Ps. Kliknij w zdjęcie, aby obejrzeć je w całości :)

20211022_090131
20211022_090134
IMG_20211109_114041
IMG_20211109_114100
IMG_20211109_114322
IMG_20211109_114407
IMG_20211109_121735
IMG_20211109_130114
IMG_20211109_130412
IMG_20211109_131102
IMG_20211109_131757
IMG_20211109_132025
IMG_20211109_133040
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13