Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2018/2019:
Technik żywienia i usług gastronomicznych - dietetyka, Technik organizacji reklamy - fotografia cyfrowa, Technik usług fryzjerskich - wizaż, Technik budownictwa - klasa patronacka firmy Budomur

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2018/2019: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych, Kucharz - barman (n...

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

„Nowoczesna kuchnia polska w tradycji Świąt Wielkanocnych”

15 marca 2018 roku uczniowie klasy 3 technik żywienia i usług gastronomicznych: Grzegorz Bednarz i Mateusz Noszczyk, pod opieką nauczycielki przedmiotów gastronomicznych Lidii Przybysz, udali się do Wyszkowa do Zespołu Szkół Nr 1 im. Marii Skłodowskiej–Curie na XII Wojewódzki Konkurs Kulinarny pod hasłem „Nowoczesna kuchnia polska w tradycji Świąt Wielkanocnych”.

Do konkursu stanęło 8 dwuosobowych zespołów ze szkól o profilu gastronomicznym z całej Polski: Czyżewa, Makowa Mazowieckiego, Ostrołęki, Warszawy, Garwolina, Pułtuska i Wyszkowa. Drużyny biorące udział w zmaganiach konkursowych przygotowywały potrawy charakterystyczne dla okresu świątecznego. Grzegorz i Mateusz zaprezentowali mus z wątróbki z sosem malinowo – buraczanym i jajkiem poszetowym.

Udział w takich konkursach uczy młodzież nowych doświadczeń, samooceny swoich umiejętności, a także stanowi inspirację do realizacji własnych pomysłów kulinarnych.

                                                                                                                  Lidia Przybysz



Poprawiony: poniedziałek, 09 kwietnia 2018 08:16
 
 
<<  Czerwca 2018  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo