Technikum nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk. 2017/2018:
Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik organizacji reklamy, Technik usług fryzjerskich

Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Kierunki kształcenia w roku szk.  2017/2018: Fryzjer, Mechanik pojazdów samochodowych,Blacharz samochodowy, Monter sieci instalacji i urządzeń sanitarnych, Piekarz, Kucharz, Sprzedawca, Lakiernik, Elektryk, Murarz-tynkarz, Stolarz, Mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych

  • Technikum nr 2

  • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2

Zespół Szkół im. B. Prusa po raz kolejny odwiedzili dziennikarze TVP3. Reporterzy szukali szkoły, która kształci przyszłych pracowników gastronomii nowocześnie i na najwyższym poziomie. Nagrany materiał wyemitowano na antenie TVP3 27.12.2017 r. w programie Warszawski Dzień.

Dzięki funduszom unijnym i realizacji projektu Staż i praktyka atutem przyszłego pracownika w grudniu młodzież mogła uczestniczyć w kursie carvingu, który poprowadził Mistrz Polski Carvingu Marek Rybacki.

Marek Rybacki to utytułowany i znany w branży gastronomicznej szef kuchni oraz współautor książki o carvingu "Fantazje z warzyw i owoców", jeden z pierwszych promotorów carvingu w Polsce. Tej pięknej sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach uczył się w Tajlandii.

Młodzież w ciągu intensywnego kursu zdobyła podstawowe umiejętności tworzenia dekoracji, które mogą posłużyć zarówno do ozdoby stołów bankietowych, jak i potraw. Każdy z uczestników otrzymał zestaw noży do carvingu oraz płytę DVD z filmem instruktażowym w wykonaniu Marka Rybackiego.

                                                                      

                                                                                              Koordynator projektu



Poprawiony: piątek, 05 stycznia 2018 12:48
 
 
<<  Lutego 2018  >>
 Pn  Wt  Śr  Cz  Pt  So  N 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

projekty_unijne

 Szkola_bez_przemocy

  leonardo