Klasa druga w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zakończyła właśnie cykl zajęć poświęcony słodkim wypiekom. Uczniowie podczas zajęć mieli możliwość przygotowania słodkości, i nie tylko, z różnych rodzajów ciast: kruchego, półkruchego, parzonego, piernikowego, półfrancuskiego, francuskiego, parzonego, biszkoptowego, biszkoptowo–tłuszczowego, drożdżowego. Uwieńczeniem zajęć było przygotowanie tortu. Młodzież samodzielnie wykonała również dekorację z pianek marshmallow. Przygotowane wyroby smakowały uczniom tak bardzo, że nie wszystkie zdążyliśmy sfotografować J. Te, które się udało, zaprezentowane są na zdjęciach poniżej.

                                                                                                            Lidia Przybysz - nauczyciel przedmiotów zawodowych

Ps. Kliknij w zdjęcie, aby obejrzeć je w całości :)

20211027_100214
20211027_100755
20211027_100801
20211027_100810
20211027_102155
20211103_094046
20211103_100336
20211103_103140
20211110_101523
20211110_101547
20211115_103929
20211115_105023
20211117_103001
20211117_103148
20211117_103550
20211117_105119
20211117_105128
20211117_110728
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18